Nysted Orgelmuseum
Fonden Nysted Orgelmuseum

Fonden Nysted Orgelmuseum

CVR-nummer 44667797

Nysted Orgelmuseum er etableret i 2019 af privat personer, ægteparret: orgelbygger,organist, Candscient geolog. JacobFriis-Grigoncza og organist, diplomingeniør Panna Friis-Grigoncza, med en samling af bevaringsværdige, danske mekaniske pibeorgler.

I 2024 blev Fonden Nysted Orgelmuseum stiftet, og hele orgelsamlingen blev generøst doneret til fonden. Denne bevægelse markerede en vigtig milepæl for museet, idet det skabte en mere formel struktur og sikrede, at samlingen ville fortsætte med at blive bevaret og udviklet i mange år fremover.

1. Fonden Nysted Orgelmuseum er en selvejende institution stiftet af Panna Friis-Grigoncza og Jacob Friis-Grigoncza. Hjemmehørende i Guldborgsund Kommune.


2. Fonden Nysted Orgelmuseum s formål er at samle, bevare og restaurere bevaringsværdige pibeorgler, som udgør en væsentlig del af dansk og almen kulturarv.

Fonden ønsker at fremme forståelsen af orglet som et musikinstrument og orgelmusik gennem et videnscenter.

Desuden tilbyder museumsoplevelser samt musikalske og oplysende arrangementer på et professionelt niveau, der omhandler dansk orgelkultur. Understøtter ligeledes driften af Nysted Orgelmuseum og den tilknyttede virksomhed.

Fra venstre:

Finn Evald, Kristian Lumholdt, Claudia Zachariassen, Jacob Friis-GrigonczaI bestyrelsen for Fonden Nysted Orgelmuseum finder du en gruppe dedikerede og kompetente individer, som hver især bidrager til at forme og lede vores institution med deres ekspertise og engagement.


Sammen udgør disse enkeltpersoner en stærk og kompetent bestyrelse, der arbejder målrettet på at realisere fondens formålog visioner. Deres forskelligartede baggrunde og erfaringer giver enbred vifte af perspektiver og kompetencer, der er værdifulde forvores institution.

Bestyrelsen Fonden Nysted Orgelmuseum

Claudia Zachariassen

 – Cand. Negot. Bestyrelsesformand i Marcussen& Søn Orgelbyggeri A/S;

Finn Evald

- Kandidat på orgel fra DKDM, er komponist,organist. tidligere organist ved Roskilde Domkirke og leder afRoskilde Domkirkes Drengekor

Kristian Lumholdt

- Kandidat på orgel fra DKDM, organist i Hillerød, medredaktør af Det Danske Orgelselskabs tidsskrift Orglet, underviser ved Kirkemusikskole, Civiløkonom fra CBS

Jacob FRiis-Grigoncza

formand, stifteren

- orgelbygger, organist,Cand. scient. geolog

Daglig ledelse

Panna Friis-Grigoncza

daglig leder, stifteren

– organist, diplomingeniør