Nysted Orgelmuseum
Efterår2024

Efterårsmusik 2024: Orglets Nye Tider

Efteråret bringer glæde og nye musikalske oplevelser til Nysted Orgelmuseum, hvor vi præsenterer en række charmerende koncerter med violin, orgel og et karneval af musikalsk mangfoldighed.


For at sikre, at alle kan nyde koncerterne fuldt ud, starter vi tidligt kl. 15 og sørger for, at alle kan komme hjem i god tid inden mørket falder på. Uanset vejret udenfor, vil vi skabe en varm og hyggelig atmosfære indenfor, hvor der vil være kaffe, kage og fælles samvær at glæde sig over.

Autumn Harmonies: Orgel Magi for Alle

23/9 kl. 11 Skole- og Familiekoncert: Camille Saint-Saëns Dyrenes karneval


med orgelduoen 'Danser med Orglet" Anne Kirstine Mathiesen og Vibeke Astner spiller på mange orgler.


Tag din skoletaske eller familie med og oplev Camille Saint-Saëns' sprudlende musik, hvor dyrene tager liv i en festlig orgelfortolkning. Det bliver en koncert, hvor selv de mest alvorlige ansigter ikke kan lade være med at smile!


Velkommen til 'Dyrenes karneval - en hyggelig fælles kulturel oplevelse for børn og voksne, der både underholder og begejstrer!. Vi skal lytte til sjov musik, der fortæller om forskellige dyr. Musikken blev skrevet af franskmanden Saint- Saëns. Det er i dag hans mest kendte og elskede værk og opføres stadig verden over. Vi møder den tunge elefant, der danser vals, kænguruer, der hopper afsted, den smukke svane og den langsomme skildpadde, et væld af fuglestemmer og vi dykker også ned til fiskene i akvariet.

Hop med på en musikalsk rejse gennem Dyrenes Karneval Musikken præsenteres og spilles af den meget efterspurgte orgelduo 'Danser med Orglet" alias Vibeke Astner fra Aarhus og Anne Kirstine Mathiesen, Køge. Duoen har gennem mange år optrådt for børn og voksne og fået fine anmeldelser i hele Norden. Her er tale om klassisk musik i lyttevenlig udgave - et godt sted at starte for børn, der aldrig har været til orgelkoncert før.

5/10 kl. 15 GLOBAL ORGEL FUSION! - en trio af internationale organister


Matteo Imbruno (It) , Panna (Hu) og Jacob (Dk) Friis-Grigoncza


I Orgelmuseet, hvor tonernes velklang smyger sig gennem tiden, træder Matteo Imbruno fra Italien atter ind på scenen som en uovertruffen mester af sit håndværk. Hans fingres dans på tangenterne afslører en dyb forståelse for musikkens sjæl, og hans spil væver en magisk atmosfære, der fortryller os fra første tone.


Denne gang forenes hans virtuositet med stifterne af Orgelmuseet, Jacob Friis-Grigoncza fra Danmark og Panna Friis-Grigoncza fra Ungarn, i en kammermusikalsk forening uden sidestykke. Sammen udforsker de et kalejdoskop af musikalske mesterværker, der strækker sig fra hjerteskærende elegier til triumferende fanfarer.


Midt i denne optræden, der synes at male lydens palet i de mest levende farver, stiger lyden af ikke ét, men tre orgler. Imbruno og Friis-Grigonczas internationale trio lyser op i rummet, der fyldes med en guddommelig harmoni, som kun tre organer kan frembringe i symbiose.


I dette øjeblik er vi alle en del af noget større, en fejring af musikkens evige kraft og skønhed. Imbruno og Friis-Grigonczas samspil er ikke blot en koncert, det er en åbenbaring, en påmindelse om, at musikken kan forbinde os på tværs af tid og rum og løfte os til højder, vi aldrig troede mulige.


9/11 kl. 15 BACH to ROCK 

Sven-Ingvart Mikkelsen - orgel, Jochen Brusch’s (Tyskland) - violin


Bach to Rock Originale Bach-værker møder deres rock inspirerede udgaver i violinisten Jochen Brusch’s (Tyskland) og organisten Sven-Ingvart Mikkelsens inciterende og smukke fortolkninger.


Oplev en unik musikalsk rejse fra barokkens mestre til rockens ikoner med koncerten "BACH to ROCK". Den anerkendte professor i orgel og kirkemusik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Sven-Ingvart Mikkelsen, sammen med den talentfulde violinist Jochen Brusch fra Tyskland, præsenterer inciterende og smukke fortolkninger, der spænder fra Johann Sebastian Bachs originale værker til deres rockinspirerede udgaver.


Mikkelsen og Brusch har i årevis stræbt efter at nå ud til et bredt publikum med deres nysgerrige og innovative tilgang til musik. Dette har ført til et program, hvor Bachs tidløse kompositioner møder musik fra Procol Harum, Led Zeppelin, Savage Rose, Jethro Tull og Pink Floyd. Den symfoniske rock fra 60'erne og 70'erne er dybt inspireret af barokmusikken, især Bach, hvilket gør denne kombination både naturlig og spændende.


I respekt for den oprindelige musik har Sven-Ingvart Mikkelsen arrangeret en række af de ikoniske rocknumre for violin og orgel. Disse arrangementer fremhæver musikkens udødelige kvaliteter på en ny og medrivende måde, som vil fange både unge og gamle.


Siden 1989 har duoen spillet utallige koncerter i Danmark, Tyskland, Frankrig, Italien og USA, og har udgivet flere CD'er med varierede programmer, herunder skandinavisk og fransk romantisk musik samt Vivaldis De fire årstider.

Kom og vær med til en ekstraordinær koncertoplevelse, der fejrer både fortiden og nutiden i musikkens verden, som en del af SoundScape Festivalen på Nysted Orgelmuseum.Vores særlige tilbud i dag. For evigt og altid: Orgelmusikkens magi.

Koncerterne ville ikke have været mulig uden den uvurderlige støtte fra Guldborgsund Kommune og William Demant Fonden.

Nysted Orgelmusum parkhave.