Nysted Orgelmuseum
Picnic-koncerter 2021

PICNIC-KONCERTER 2021


10. juli - 4. september om lørdagen kl. 19.30


En koncertrække i løbet af sommeren, om lørdagen på 14 historiske landsbyorgler, cembalo, klaver med udenlandske og danske organister i verdensklasse.

Fuldendt natur og kulturoplevelse i særlige omgivelser, hvor der er mulighed for at medbringe egen picnic-kurv og spise i museums park-have før koncerten fra kl. 18.00. 

Salg af vin fra Nysted Vin, Gaver og Gastronomi


Koncerterne begynder kl. 19.30.

BILLET: 145,-kr. For venneforeningens medlemmer 95,-kr.

Gæsterne er velkomne til en lille forfriskning i koncertpausen, mens de nyder den skønne udsigt til Rørsøen.  Spørg om overnatningsmuligheder, tøv ikke med at ringe til orgelmuséet: 29 28 86 30 eller send en email: info@orgelmuseum.dk

Festivalen er støttet af: 

10/7 Yuzuru Hiranaka JAPAN - orgel, harmonium, klaver

         

Ved 14 historiske landsbyorgler, harmonium, klaver


Værker af Bach, Buxtehude, Liszt, Chopin, C. Nielsen, Danman, Mozart, Sakamoto

Salg af vin og vand fra NYSTED VIN


Yuzuru Hiranaka Uddannet på Tamagawa Universitetet i Tokyo og derefter på Koninklijk Conservatorim i Haag og Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo. Fortsatte studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997.

Hiranaka underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole, på Den Kongelige Danske Musikkonservatorium og Japan Reformed Church Association og Sapporo Organ Academy. Er desuden ansat som organist ved Egebæksvang Kirke. Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd'er i Italien og Holland.

Medvirker Anders Danman har høstet stor international anerkendelse for sine fortolkninger af fransk barokmusik, og hans CDer er blevet rost i international fagpresse. Med sit dybe kendskab til fransk cembalostil og i kombination med en stor kærlighed til The Beatles har cembalisten gennem en årrække omstøbt kendte Beatles-numre til sjove barokke bearbejdelser. Læs mere: www.hiranaka.dk og www.danman.dk 

17/7 Angela Wertenbach TYSKLAND  - orgel, cembalo

        Mogens Rasmussen DANMARK - gambe


En ikke helt almindelig instrumentkombination er omdrejningspunktet for en rejse i barokkens Europa, hvor Mogens Rasmussen, viola da gamba, og Angela Wertenbach, cembalo, agerer rejseførere. Angela Wertenbach har taget diplomeksamener i almen musikpædagogik og kirkemusik med orgel og korledelse fra Staatliche Hochschule für Musik i Karlsruhe og har siden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium taget diplomeksamen i kirkemusik og debuterede fra solistklassen. Angela har også uddannet sig til cembalist ved Malmö Musikhögskolan. Angela i daglig er organist ved Esajas Kirke i København og har en aktiv koncertvirksomhed. Mogens Rasmussen er professionel gambist og musikalsk iværksætter, uddannet på DKDM og på Schola Cantorum Basiliensis som elev af tidlig musik-fænomenet Jordi Savall.

På programmen i Nysted Orgelmuseum er blandt andet to af Bachs sonater for viola da gamba og obligat cembalo,  i G- dur og i D-dur.

24/7 Sven Verner Olsen - orgel, harmonium DANMARK 


Sven Verner Olsen har siden 1978 været fastansat som organist i folkekirken – de bla. i Nyskøbing Falster Klosterkirken – fra 2012 ved Jesuskirken, Valby. Ved siden af sit embede har SVO en omfattende koncertvirksomhed som orgelsolist. SVO debuterede i 1992 fra DKDM’s Solistklasse. Siden 2003 har SVO været ansat som lærer i orgel ved Sjællands Kirkemusikskole. Hovedvægten ligger på det fransk-romantiske repertoire, men også Bach, dansk romantik og Carl Nielsen indgår i repertoiret. I 2015 udgav han CD’en ”Widor in Valby”, indspillet på Jesuskirkens Cavaillé-Coll-orgel. Udover sit solistiske virke har SVO i en årrække samarbejdet med forskellige kunstnere, bla. Saint-Saëns’ “Orgelsymfoni” med Odense Symfoniorkester og Vedernikov, medvirket som cembalist ved adskillige oratorium-opførelser, bl. a. ved over 40 opførelser af Händels Messias.

http://organistolsen.dk/

14/8 Jacob Friis-Grigoncza 

         Panna Friis-Grigoncza – orgel, cembalo, klaver


Koncert med to organister. Organist ægteparret etableret orgelmuséet i jeres stuen og er kunstnerisk leder for. Jacob Friis har stor kærlighed og viden om gammel musik fra Italiens barok Frescobaldi til Bach, deltaget mange gange til Italien Orgel-konkurrancer. Organist fra SJK, uddannet orgelbygger og ansat hos Frobenius Orgelbyggeri. Panna Grigoncza er uddannet pianist fra Budapest, organisteksamen fra SJK, spiller kirkemusik i 27 år i Ungarn og Danmark. Hun er en alsidig musiker med en bred repertoire fra barokken gennem romantikken til Jazz harmonier og folketoner på orgel, kvindelige komponister og ikke til sidst Bartók og Kodály musikalske arv, som hun voksede op med i Ungarn. 

4/9 Vibeke Evald DANMARK- orgel

        Finn Evald DANMARK – orgel, Zink


Koncert med to organister. Finn Evald er komponist og organist. Han var tidligere domorganist ved Roskilde Domkirke og leder af Roskilde Domkirkes Drengekor. Finn Evald er gift med Vibeke Tofft Evald, som er organist i Blistrup Kirke.

Vibeke og Finn Evald vil spille musik af den engelske komponist Thomas Arne (1710-1778), den tyske komponist Johann Pachelbel (1653-1706), italieneren Girolamo Frescobaldi (1583-1643) og musik for to orgler af den spanske komponist Antonio Soler (1729-1783). Finn spiller også på zink, som er en trompet fra middelalder. http://www.rosasaronis.dk/