Nysted Orgelmuseum
Picnic-koncerter 2022

ORGELFESTIVAL

SOMMER 2022 PICNIC-KONCERTER


Fra juni til september om lørdagen kl. 19.30


En koncertrække i løbet af sommeren, om lørdagen på 14 historiske landsbyorgler, cembalo, klaver med udenlandske og danske organister i verdensklasse. 


Fuldendt natur og kulturoplevelse i særlige omgivelser, hvor der er mulighed for at medbringe egen picnic-kurv og spise i museums park-have før koncerten fra kl. 18.00. 


Gæsterne er velkomne til en lille forfriskning i koncertpausen, mens de nyder den skønne udsigt til Rørsøen. 

Festivalen er støttet af: 

GULDBORGSUND KOMMUNE

AUGUSTINUS FONDEN


Fortidens orgler

fremtidens evige musik

Vi forsøger at fremme forståelsen for og glæden ved at lytte til skøn og tidstypisk orgelmusik, samt oplevelsen af klassisk håndværk fra en tid med sans for detaljer. Vores museum er et stemningsfuldt, unikt sted, hvor det er dejlig at være. Man kan opleve orglerne i nær.


Orgelfestivalen henvender sig til alle aldersgrupper og man vil lægge vægt på i løbet af koncerten at fortælle om musikken, solisterne og instrumenterne, så tilhørerne uanset forhåndsviden får noget med hjem. Oplevelsen skulle gerne inspirere tilhørerne, så de får lyst til at arbejde videre med musikken. Vi berige lokalsamfundet med musik på verdens klasse og gennem oplevelserne forbedre borgernes livskvalitet.


Nysted Kulturweekend  11-12/6 Alle af vores program på kulturweekenden er en gave fra Nysted Orgelmuseum til Nysted by. Vi arbejder gratis for Nysted kulturliv. 

Kulturweekenden støttet af GULDBORGSUND KOMMUNE


11/6 kl. 19.30 STIG WEYE malerier og sønnen KASPER TRANBERG jazzkoncert

Far og søn, to stor kunstnere  fra Nysted

Far er kunstmaler -  Stig Weye. Sønnen er trompetist - Kasper Tranberg


KASPER TRANBERG TRIO ”Sange fra Lolland – og resten af verden”

Kasper Tranberg : trompet, kornet og flygelhorn, 

Hans Ulrik : saxofon, klarinet og fløjte

Nils Davidsen : cello og kontrabas


Kasper Tranberg Trio finder sit fundament i jazzen gode melodier, danske sange og salmer. I fine arrangementer præsenteres smukke sange og klange som med jazzens nysgerrighed i bagagen skaber et inderligt musikalsk univers.


Kasper Tranberg har i mere end 25 år bevæget sig mangfoldigt på den danske og internationale musikscene og har optrådt i et væld af sammenhænge.

Hans dybfølte spil har kunne opleves med et væld af kunstnere for eksempel; Ib Glindeman, Hugo Rasmussen, Pierre Dørge, C.V. Jørgensen,  Lars HUG, Paul Banks, Yusef Lateef, John Tchicai og Alexander Von Schlippenbach.

Kasper er ligeledes medlem af grupper og ensembler i Køln, Paris og i Tokyo.


Hans Ulrik har igennem de sidste 30 år markeret sig som måske Danmarks bedste og mest succesfulde saxofonist !  Som orkesterleder har han optrådt med et væld af musikalske personligheder f. ex : John Scofield, Lars Jansson, Frans Bak, Thomas Clausen, Anders Jormin og Steve Swallow. Ligeledes har han i en årrække været en fast del af Marilyn Mazur's grupper samt optrådt som solist og komponist med Danmarks Radio forskellige ensembler bl. a " Danske Sange" med Radioens Pigekor.


Nils Davidsen har med sit magtfulde basspil været mange orkesterlederes foretrukne i mange år. Udover sit virke i solo-formatet som bassist, cellist og komponist har han indspillet og optrådt med en imponerende række af hjemlige og udenlandske artister f. ex : Carsten Dahl, John Tchicai, Eugene Chadbourne, Joachim Kühn, Butch Lacy, Bobby Previte, Luther Thomas, Ikue Mori, Jacob Anderskov og Simon Toldam.

https://kaspertranberg.com


SAMME AFTEN Fernisering: udstilling af kunstmaleren Stig Weye

Maleren STIG WEYE udstiller sine malerier i Nysted Orgelmuseum fra juli til september. Stig Weyes malerier kan ses og købes. Han er født i 1946. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og Figuration Critique i Paris og bor i Nysted. Hans arbejder er kendt fra kirker, museer og offentlige bygninger.
Stig Weyes farverige billedunivers, mystiske realisme, eventyrlige figurer, symboler kan man se i orgelmuseet på Adelgade 30 i Nysted.
En rød tråd i Stig Weyes værker er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt.

http://www.stigweye.dk

12/6 kl. 14 Fællessang med kammerkoret Local Vocals 


Kom og syng sammen med Local Vocals i Nysted Orgelmuseum søndag d. 12/6 kl. 14:00.

Vi skal sammen synge nogle af årstidens dejlige sange og koret optræder desuden med et par numre fra vores repertoire.

Arrangementet varer ca. 1 time og der er gratis adgang.

Koret sørger for sanghæfter. Du medbringer din indre sangfugl og evt. en tår vand til at skylle halsen med mellem numrene"



18/6 kl. 19.30 Voci Fluenti Vokalensemble



Voci fFuenti er et vokalensemble - et "minikor" - på bare 10 medlemmer, dannet i 2009 og bestående af erfarne korsangere fra sydhavsøerne. Nogle har en fælles fortid på sangskolen Skt. Annæ, andre kender hinanden fra diverse københavnske kammerkor osv. Både præst og organist fra Sakskøbing Kirke er med i ensemblet, så koret hører naturligt hjemme her. Voci fluenti synger dog ikke kun kirkemusik, men også anden klassisk kormusik, fra renæssancen til igår samt populære, verdslige korsange - ofte 8-stemmigt, så alle medlemmer er solister. Ensemblet har optrådt i kirker, i musikforeninger, ved private sammenkomster og sågar ved åbningen af en skakturnering! I 2018 fik ensemblet guld og blev kåret som bedste vokalensemble ved en international korkonkurrence i Barcelona.

På aftenens koncert synger ensemblet hele deres repertoire til den næste korkonkurrence, som finder sted i Magdeburg til oktober. Musikken er af bl.a. Stanford, Whitacre, Fl. Chr. Hansen og Manhattan Transfer. 

https://www.facebook.com/vocifluenti

9/7 kl. 19.30 Yuzuru Hiranaka, Japan – orgel, cembalo, klaver

                             

Yuzuru Hiranaka Uddannet på Tamagawa Universitetet i Tokyo og derefter på Koninklijk Conservatorim i Haag og Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo. Fortsatte studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997.

Hiranaka underviser i orgel på Sjællands Kirkemusikskole, på Den Kongelige Danske Musikkonservatorium og Japan Reformed Church Association og Sapporo Organ Academy. Er desuden ansat som organist ved Egebæksvang Kirke. Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd'er i Italien og Holland.


Medvirker Anders Danman har høstet stor international anerkendelse for sine fortolkninger af fransk barokmusik, og hans CDer er blevet rost i international fagpresse. Med sit dybe kendskab til fransk cembalostil og i kombination med en stor kærlighed til The Beatles har cembalisten gennem en årrække omstøbt kendte Beatles-numre til sjove barokke bearbejdelser. Læs mere: www.hiranaka.dk

www.danman.dk



 23/7 kl. 19.30 Søren Gleerup Hansen, Helsingør – orgel, cembalo


Musik af: Sweelinck, Strozzi, Tinnazzoli, Buxtehude, Bach, Gade, Mendelssohn, Brahms, Schumann og Haydn og fortælling om musikken.


Aftenens gæste organist Søren Gleerup Hansen er fra Danmark, organist i Helsingør, Sct. Mariæ Kirkes, hvor komponisten Diderich Buxtehude virkede som organist.


Søren Gleerup Hansen har været organist i Sct. Mariæ Kirke og Kronborg Slotskirke siden 2010. Han er en efterspurgt solist og kammermusiker på både orgel og cembalo og har givet orgel- og cembalokoncerter i bl.a. Sverige, Tyskland, Polen, Schweitz, Italien, Østrig og USA. 


Hans cd-indspilninger tæller soloværker af bl.a. Johannes Brahms, Vincent Lübeck, Dietrich Buxtehude og Johann Sebastian Bach. Han medvirker ofte ved produktioner i DR og sammen med flere af landsdelsorkestrene.


SGH repertoire har siden studieårene på konservatoriet været centreret om den tidlige tastemusik. Men den nordtyske orgelmusik har også en meget stor plads i hans hjerte og fylder pænt på koncertprogrammer.


Indenfor den romantiske musik har SGH særlig dyrket den danske romantiske orgelmusik og Johannes Brahms` orgelmusik.

Han har en omfattende koncertvirksomhed som organist, både som orgelsolist og som continuospiller i diverse sammenhænge.


Uddannelse: 1986; kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1994, som elev af Kristian Olesen og Hans Ole Thers; solistklasse fra samme sted med orgeldebut 1996, som elev af professor Hans Fagius; musikpædagogisk eksamen i orgel 2001; diplomeksamen i klokkespil 2002. Studier i nordtysk barok hos Wolfgang Zerer 1991-1992. Studieophold på Accademia di Danimarca, Rom, i 2000, 2001, 2008 og 2018 samt på San Cataldo 2002, 2009 og 2014.


SGH har været ansat som organist i den danske folkekirke siden 1. juni 1984. Siden januar 2010 har han er organist i Sct. Mariæ Kirke og i Kronborg Slotskirke i Helsingør. Her har han i 2012-13 opført Dietrich Buxtehudes samlede orgelværker, og i 2017 en opførelse af Johann Sebastian Bachs samlede orgelværker.


http://organistgleerup.dk/organist

6/8 kl. 19.30 Maurizio Maffezzoli, Italien - orgel, cembalo


Den italienske organist gæster for anden gang i Danmark. Han begejstrede publikum i Jylland sidst med sit legende og virtuose spil og muntre valg af musik blandt andet en polka for orgel. Vi inviterede ham til Nysted i denne sommer.
Der er spændende kendte og ukendte komponister på programmet ved denne festlige sommerkoncert. Musik af : Adrian Rojero, Francis Chapelet, Quirici, Bach. 


Maurizio Maffezzoli født i Como i 1974, dimitterede i orgel- og orgelkomposition hos M ° W. Van De Pol, cembalo med M ° A. Fedi og Didactic of Music med M ° A.M. Freschi på "F. Morlacchi ”af Perugia. Han uddybede sine studier hos A. Fedi, F. Munoz, L.F. Tagliavini, L. Tamminga og H. Vogel.


Han har til gode adskillige koncerter, i Italien og i udlandet, både som solist og i kammerensembler, (Festival dei due Mondi di Spoleto, Umbrian Orgelfestival, Venedig Festival, Orgelruter i Pisa, Viterbo Orgelfestival, Hermans Festival, Festival International Orgues vallées Roya- Bavera -Frankrig- Orgelfestival i Tokyo, orgelkoncerter i Warszawa, Mexico City, Helsinky, Lublin, Vejle, Gdansk, Tyskland). Han har samarbejdet som lærer med Conservatorio Nacional de Musica i Mexico City, Akademia Muzyczna Bydgoszcz (Polen) og Frederic Chopin Musical University.


Han leder "Monti Azzurri"-koret i Pievebovigliana (MC), børnekoret "Helvia Recina" fra Villa Potenza (MC).


Han har indspillet cd'en "Organum contra Organum" for to orgler, en cd med uudgivet musik af Abruzzo-forfattere til Tactus, en dvd "Terra d'organi" for provinsen Macerata og planlægger en indspilning af en cd af spanske forfattere. for orgel og mezzosopran.


Han er formand for den musikalske forening "Organi-Art & Borghi" i Camerino, med hvilken han organiserer orgelfestivalen "Terra d'Organi Antichi", nu i sin 17. udgave og tituleret organist på orgelet for S. Caterina d'Alessandria af Comunanza -FM- (-Anonym XVII århundrede - Fedeli familie XVIII århundrede - O. Cioccolani 1858-) og af orglerne (G. Fedeli 1769 og F. Testa 1712 - D. Fedeli 1829-53) i Basilica of S. Venanzio fra Camerino 



13/8 kl. 19.30 Anne Kristine Mathiesen – orgel

                        Lene Langballe – blokfløjte


BarokBureauet spiller op til dans!
Prætorius, Scheidt, Sweelinck m.fl. BarokBureauet er et ensemble for tidlig musik, der dog ikke holder sig tilbage for at afprøve improviserende og nyere musik på deres efterhånden omfattende repertoire.


Lene Langballe Begyndte sit blokfløjtestudie på det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1992. Herefter studier på Civica Scuola i Milano hos Pedro Memelsdorff med afsluttende diplom i 1997. Videre studier i blokfløjte hos Conrad Steinmann og zink hos Bruce Dickey på Schola Cantorum Basiliensis med solistdiplom i 2002. Yderligere specialisering med zink i paris hos Jean Tubery og William Dongois. Koncertaktivitet som blokfløjtenist og zinkenist i samarbejde med Europas førende ensembler for tidlig musik. Med trioen Festa Musicale var Lene prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence i 2002. Har undervist på MGK i Sønderjylland, Skt. Annæ Gymnasium og Guldborgsund Musikskole. Siden 2004 ansat som lærer i blokfløjte og kammermusik på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Anne Kirstine Mathiesen er organist og kantor ved Sct. Nicolai Kirke, Køge siden 1992. Orgel- og solistklassestudier på det Kgl. Danske Musikkonservatorium med blandt andre Professor Hans Fagius, Jørgen Ernst Hansen og Jesper Madsen som lærere. Omfattende koncertvirksomhed både som solist og kammermusiker og som efterspurgt Akkompagnatør med mange af hovedstadens større korensembler i både ind- og udland.

Flere CD-indspilninger og modtog i forlængelse af sine studier flere større talentlegater og anerkendelser. Beskikket som ekstern censor ved Musikkonservatorierne i Danmark i perioden 2020-24 og konsulent i forbindelse med organistansættelser i Helsingør Stift fra 2020.

Tilsammen udgør de BarokBureauet, et ensemble for tidlig musik, der dog ikke holder sig tilbage for at afprøve improviserende og nyere musik på deres efterhånden omfattende repertoire.


https://www.annekirstinemathiesen.dk/home

https://www.lenelangballe.com/


20/8 kl. 19.30 Vibeke Astner - orgel


Vibeke Astner er uddannet koncertsolist ved Conservatorium van Amsterdam og som organist/ kantor ved Det kongelige danske Musikkonservatorium, København.

Vibeke Astner har optrådt som solist i England, Irland, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Tyskland, Frankrig og Danmark.
Har ligeledes en meget omfattende koncertvirksomhed som kammermusiker.
Flere optrædender i dansk radio og tv.
Har modtaget en række priser og legater bl.a. Maribo Kulturpris og Folkekirkens Udviklingsfond.

I 2002 prisvinder ved P2's Kammermusikkonkurrence.

Hendes cd'er bliver ofte spillet af Danmarks Radio og har høstet flotte anmeldelser i Norden


17/9 kl. 19.30 Matteo Imbruno


Matteo Imbruno er oprindeligt fra Italien, men har studeret både i Bologna, Rotterdam og Lübeck.

Han er organist i de berømte Oude Kerk i Amsterdam, den samme position som Jan Pieterszoon Sweelinck havde i det 17. århundrede og for Museum Amsterdam Hermitage. Aktiv som koncert solist har han spillet i de mest prestigefyldte festivaler og musikcentre i Europa, Japan, Sydamerika og USA.  Han var inviteret lærer ved Buenos Aires Conservatory, University of Rosario, University of Mendoza (Argentina), Arizona State University (Phoenix USA) og Brown University (Providence USA). Matteo Imbruno præsenterer mesterklasser over hele verden og efterspørges af internationale juryer. Han har indspillet flere cd'er på historiske organer i Holland og Italien og har lavet optagelser til BBC-radio London. Matteo Imbruno er kunstnerisk leder af "International Orgelkonkurrence Jan Pieterszoon Sweelinck" og "Fondazione Accademia di Musica Italiana per Organo (Pistoia)".


http://matteo.imbruno.antenna.nl/english-biography.html