Nysted Orgelmuseum
Klang af Sommer´24

Orgelklangenes Jubilæumsfest: Fejring af 5 Års Orgelmuseum

Klang af Sommer '24: Kammermusik & Orgel

koncerter i juni og juli om lørdagen kl. 19.30 - 21.30


 • Oplev den unikke musikalske atmosfære ved festivalens koncerter i orgelmuseet, hvor de historiske orgler skaber den perfekte ramme. Vores mål er at berige publikum med en dybere forståelse for orglernes historie og musikken, hvilket garanterer en berigende musikoplevelse for alle, uanset baggrundsviden. Selv dem uden kendskab til orglet eller kirkemusik vil få værdifulde indsigter med hjem.


 • Koncerterne præsenterer 15 bevaringsværdige orgler. Du vil opleve højtkvalificerede solister og kammermusikensembler i verdensklasse.


 • Gæsterne kan nyde den fortryllende natur og kulturarv i særlige omgivelser, mens de får mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten med den smukke udsigt til Rørsøen.


 • Billetter ved døren 150 kr. Medlemmer af venneforeningen 125 kr. Unge under 18 år  75 kr.  ONLINE BILLETKØB ER UDEN GEBYR.


 • Læs mere og få BILLET klik på billederne.

 8/6 DUO TRAMONTANA

Fløjte, orgel koncert og fernisering af Bo Karberg fløjte udstilling

Winnie Bugge Frandsen - traversfløjte, Søren Gleerup Hansen - orgel


Vi er begejstrede for at invitere jer til en magisk aften på Nysted Orgelmuseum, hvor vi fejrer Orgelmuseets 5-års jubilæum med en udsøgt kombination af musik og kunst. Denne aften markerer begyndelsen på en uforglemmelig fejring, og vi er stolte over at kunne præsentere en række enestående koncerter i sommeren


Vi lægger ud med en eksklusiv fernisering af Bo Karbergs imponerende fløjtesamling og vil vi blive fortryllet af en enestående koncert med Duo Tramontana, der vil transportere os tilbage til den smukke og livlige verden af barokmusik.


Duo Tramontana byder på en koncert med ganske ukendt, men meget let og glad fløjtemusik, komponister fra 1720'erne og frem til ca. 1800. Denne musikalske rejse vil blive ledsaget af antikke fløjter  fra kunstneren Bo Kaberg. Bo Karberg har samlet antikke fløjter siden han var 15 år og fortsatte med denne passion hele sit liv. Hans imponerende samling består af over 120 antikke fløjter, som alle stammer fra perioden 1700-1900. En del af denne store samling kan man se i udstillingen i Nysted Orgelmuseum. På koncerten vil Winnie Bugge Frandsen spiller på denne originale antikke fløjter.


Winnie Bugge Frandsen, den første og eneste solistuddannede på historiske fløjter i Danmark, er efterspurgt både som solist, kammermusiker og ved opsætninger af passioner, kantater og oratorier i hele landet og Øresundsregionen.


Søren Gleerup Hansen er ligeledes solistuddannet og er hyppigt at finde som kammermusiker og som medvirkende i orkestersammenhænge, ligesom han ofte optræder som solist på orgel i store dele af Europa.

Duo Tramontana har en lang række koncerter bag sig og er udkommet med deres CD: "Royal Danish Flute Music from the 18th Century", som kan købes ved koncerten.

Vi håber, I vil slutte jer til os for denne festlige og mindeværdige aften med smuk musik og kunst på Nysted Orgelmuseum.


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen. 

KONCERT PROGRAM


 • H.O.C.Zinck (1746-1832)  - Sonate no 3 i G-dur*  1. Allegro moderato, 2. Cantabile, 3. Tempo di Minuetto
 • F.D.R.Kuhlau (1786-1832) -  Variationer over en svensk folkemelodi – fløjtesolo*
 • Trad. - Dansefundet i Grev Rabens nodesamling på Ålholm Slot* 1. Polonoise, 2. La Matelotte, 3. La nouvelle Chapelliére, 4.Arlequin
 • Kolbe (??) - Romanzasiciliano fra H.P. Møllers stemmebøger**
 • C.E.F.Weyse (1774-1842) - Andantino fra Sovedrikken fra H.P. Møllers stemmebøger***
 • J.P.E.Hartmann (1805-1900) - Passions-Intermezzo – orgelsolo
 • J.P.E.Hartmann - Prelude i g-mol*
 • J.S.Bach (1685-1750) - Menuet og Badinerie fra suite i h-mol*
 • C.Ph.E.Bach (1714-1788) - Hamburgersonate* 1. Allegretto, 2. Rondo - presto


*Spillespå Potter-fløjte fra udstillingen

**Spillespå Skousboe-fløjte fra udstillingen

***Spillespå H.C. Hansen tertsfløjte fra udstillingen


WinnieBugge Frandsen, traversfløjter

SørenGleerup Hansen, orgel

Bo Karberg, kunstner, fløjtemager

22/6 ENSEMBLE STORSTRØM og BABETT HARTMANN - orgel


Oplev en uforglemmelig aften med Ensemble Storstrøm og organisten Babett Hartmann, der præsenterer en række strålende orgelkoncerter af Händel og C. P. E. Bach.


I et intimt kammermusikalsk format forener Ensemble Storstrøm musikalsk ekspertise og skaber en unik atmosfære, hvor de sammen med Babett Hartmann udforsker forskellige konstellationer omkring orglet. Glæd dig til at blive fortryllet af de smukke toner fra de historiske orgler på Nysted Orgelmuseum, der vil blive brugt til at fremføre disse mesterværker.


Babett Hartmann er oprindeligt fra Zeitz, Tyskland, men bor nu i Slangerup, Danmark, nær København. Hun er en alsidig freelance-musiker, der nyder en varieret karriere som organist, cembalist og dirigent. Hun har optrådt som solist blandt andet i Norge, Sverige, Spanien, England, Nordirland, Japan, Danmark og Tyskland.

Som kirke musikstuderende studerede hun ved musikkonservatoriet i Leipzig med Thomas-organist Ullrich Böhme og i København med Hans Fagius. Hun studerede også i organistklassen og tog senere en kandidatgrad i cembalo/ældre musik med Ketil Haugsand på samme akademi.

Babett er involveret i flere musikprojekter, herunder tidlige musikensembler som Ensemble Barocca og Ensemble Rost, samt et eksperimentelt cembalo-percussion-duo. Hun er også involveret i Odense Barok Festival som medarrangør og er musikalsk leder af Odense Barokorkester samt arrangør af orgelkoncertserien hos "Förderverein Musikfreunde EULE-Orgel Zeitzer Dom e.V." i Zeitz-domkirken i Tyskland.


Ensemble Storstrøm arbejder næsten altid uden dirigent og har en kunstnerisk rådgiver tilknyttet, hvilket har været tilfældet i mange år. Den unikke instrumentsammensætning giver ensemblet en helt særlig klang, der har inspireret mange komponister og arrangører til at skrive specielt til ensemblet. Gennem de 25 år har danske og udenlandske komponister skrevet omkring 100 musikstykker direkte til Ensemble Storstrøm.

Ensemblet har til formål "at formidle og fremføre et varieret koncertprogram af høj kunstnerisk kvalitet samt at medvirke til at fremme kvalitet og mangfoldighed i musiklivet." De løser en lang række opgaver primært i Kulturregion Storstrøm.


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen. 

6/7 DUO 1 7 0 2

Louise Hjorth Hansen - fløjte, Katrine Immerkjær  - orgel


Duo 1702 er en levende fortolkning af musikhistorien, der strækker sig fra den fortryllende italienske Stylus Fantasticus over den storslåede tyske højbarok og det yndefulde danske rokoko til nutidens nyskabende kompositioner og værker skræddersyet til duoen. Deres repertoire er en rejse gennem tid og genre, hvor de foldermusikkens mangfoldighed ud med energi og ekspertise.


Med en imponerende baggrund har Duo 1702 markeret sig på den internationale kammermusikscene. I november 2014 indtog de førstepladsen i den italienske kammermusik konkurrence Premio Selifa Concorso Internazionale di Musica Antica.

Året før, i juli 2013, beviste de deres talent i en anmelderrost finale i den prestigefyldte kammermusik konkurrence i York, York Early Music International Young Artists Competition. (Læs anmeldelsen under udtalelser). Og i juni2016 turnerede duoen i Italien, hvor de begejstrede publikum med femkoncerter.

Duo 1702 har mange optrædener både i Danmark og i udlandet. Deres musikalske rejse har ført dem til prestigefyldte scener somThe National Gallery i London og til koncerter i Italien og Sverige.

Med en imponerende baggrund og et tæt musikalsk partnerskab har Louise og Katrine formået at skabe en unik musikalsk oplevelse, der fangerpublikums opmærksomhed og beriger ørerne med deres talent og lidenskab for musikken.


Duoens musikalske symbiose og deres evne til at fordybe sig i musikkens essens har gjort dem til et kærkomment indslag på kammermusikscenen. Deres smittende glæde ved musikken smelter sammenmed en dyb forståelse for hver eneste tone, og de formår at formidle denne passion til deres publikum med en enestående intensitet.


Oplev Duo 1702og lad dig forføre af deres musikalske eventyr, hvor fortidens tonerforenes med nutidens innovation og skaber en uforglemmelig oplevelse for ørerne og sjælen.


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30. Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen. 

13/7 ABEL NYERGES JAZZTRIO


Ábel Nyerges – trompet, AlexanderBak-Hansen – pianist, organist, -Mariusz Prasniewski - kontrabas


Træd ind i en verden af musikalsk mangfoldighed med Ábel Nyerges jazztrio. Tre musikalske sjæle, mødtes de på Syddansk Musikkonservatorium, hvor de opdagede deres passion for jazzens verden. Selvom deres rødder er forankret i den rytmiske linje i Odense, strækker deres musikalske horisonter sig langt ud over genre gitterne.


Denne trio er mere end bare jazz; de er en magisk enhed, der folder et varieret repertoire ud lige fra klassisk jazz til danske folkesange og deres egne hjerteskærende kompositioner. En koncert med dem er ikke bare en forestilling; det er en rejse, der vækker dine sanser og tager dig med på en musikalsk odyssé, der varer to fortryllende sæt af 90 minutter hver.


Ábel Nyerges - trompet, flugelhorn: En ungarsk trompetist, komponist og musiklærer i Nykøbing Falster, der har spændt sin musikalske bue bredt fra klassisk baggrund til moderne eksperimenter. Hans seneste singler med sin septet er et vidnesbyrd om hans evne til at fusionere forskellige kunstarter.


Alexander Bak-Hansen - Klaver, orgel: En alsidig pianist, organist og arrangør med rødder i både klassisk og rytmisk musik. Med sin debutplade "Under trætoppene i Sorø" udforsker han jazzens vidder med sine egne kompositioner, mens han også bruger sin musikalitet som organist i Skt. Jørgens Kirke i Næstved.


Mariusz Prasniewski - bas: En polsk kontrabassist, der har slået sine musikalske folder på den danske og europæiske jazzscene i over et årti. Hans samarbejde med et væld af talentfulde musikere er et bevis på hans unikke evne til at skabe magi på scenen.

Træd ind i deres musikalske univers, og lad trioen føre dig på en rejse fyldt med passion, virtuositet og sjælfuld jazz.


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.


20/7 DUO TUBiCORDE Originalmusik for cello og orgel


Gå på opdagelse i en verden af stemninger og toner med TubiCorde, en unikmusikalsk oplevelse skabt af Karsten Gyldendorf på orgel og Anja Lillemæhlum på cello. Gennem original musik for orgel og cello udforsker de værker af toneangivende komponister, med særligt fokus på nyere kompositioner.


Oplev værker som Peteris Vasks' stemningsfulde "Musique du Soir" og Marcel Duprés intense "Sonate for cello og orgel" i en optræden, der vil fortrylle dine sanser og bevæge dit hjerte.


Anja Lillemæhlum er en dygtig cellist, hvis musikalske rejse har taget hende fra hendes hjemland Norge til Danmark, hvor hun har etableret sig som en anerkendt musiker. Hendes passion for celloen og hendes dybe engagement i musikken har ført hende til at optræde som solist og kammermusiker i en lang række koncerter og musikalske begivenheder. Anja er kendt for sin smukke tone og sit følsomme musikalske udtryk, og hendes optrædener efterlader altid et varigt indtryk på publikum.


Karsten Gyldendorf er en anerkendt dansk organist, hvis lidenskab for orgelmusik har ført ham til at optræde som solist og medvirkende i en lang række koncerter og begivenheder over hele Danmark. Han er kendt for sit dybe musikalske udtryk og sin evne til at skabe en fordybende musikalsk atmosfære ved hjælp af orglets kraftfulde stemmer. Karstens fortolkning af både klassiske og moderne orgelværker er blevet rost af både publikum og kritikere, og han fortsætter med at være en central figur i Danmarks orgelmiljø.

Han begyndte sin musikalske rejse som syvårig. Som kun 15-årig blev han organist ved Vejlø Kirke, og hans talent og passion for orgelmusik blev hurtigt tydelig. Karsten blev senere optaget på konservatoriet i København, hvor han blev kandidat i 1990. Efter yderligere to års studier i København og Paris, inklusive undervisning hos den ikke mindre legendariske Marie-Claire Alain, debuterede han fra Solistklassen i 1992. Siden 1995 har Karsten været organist ved Herlufsholm Kirke


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

27/7 Professor HANS FAGIUS solokoncert


Det er med storbegejstring, at vi præsenterer en enestående begivenhed på Nysted Orgelmuseum: en koncert med den anerkendte solist og orgelprofessor, Hans Fagius. Hans tilstedeværelse på vores museum er en ære, og vier stolte over at være vært for en kunstner af hans kaliber.

Professor Fagius, en førende klassisk organist og pædagog, har i årevisfortryllet publikum verden over med sin dybt engagerede fortolkning og tekniske mesterlighed. Født i Norrköping, Sverige, blev hanformet af sin tidlige træning med mesterorganist Bengt Berg, inden han studerede på det Kongelige Musikkonservatorium i Stockholm under den anerkendte Alf Linder. Efter sin eksamen i 1974 fortsatte han sin studier med legendariske Maurice Duruflé i Paris, hvilket berigede hans musikalske forståelse og dygtighed.


Professor Fagius' betagende musikalske rejse har ført ham til undervisning vedkonservatorier i både Gothenburg og Stockholm, før han blev udnævnt til professor i orgel ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1989. Hans ekstraordinære bidrag til musikverdenen blev yderligere anerkendt, da han blev medlem af Det Kongelige Svenske Musikkonservatorium i 1998.


Med en imponerende diskografi, der omfatter en komplet indspilning af JohannSebastian Bachs orgelværker og Maurice Duruflés orgelværker, har professor Fagius demonstreret sin fordybelse i det klassiske orgelrepertoire. Hans mesterlige præstationer har indbragt ham en lang række priser, herunder Grand Prix du Disque fra den ungarske Liszt Society i 1981 for hans optagelse af de tre store orgelværker af Franz Liszt.


Vi inviterer dig til at blive fortryllet af professor Hans Fagius' musikalske genialitet og blive en del af denne uforglemmelige aften på Nysted Orgelmuseum. Lad hans toner føre dig på en rejse gennem tid og rum, hvor musikken taler til sjælen og løfter os til højder af ærefrygt og inspiration.


Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

 • Med Festivalkoncerterne er vi med til at berige Nysted Kultursommer arrangementerne.


 • Festivalen ville ikke have været mulig uden den uvurderlige støtte fra Guldborgsund Kommune.